Slektsgransking

Slektsforskningsgruppen starter opp igjen onsdag 15.3.2023 kl.12:00 og holder på frem til påsken 2023.

kirkebøker

Gruppa holder til på Lier Bygdetun, Paradisbakkene 29, 3403 Lier. Kontaktperson Tore Stustad. Tlf. 957 49 536

For å starte med slektsgransking er det viktig at vi først snakker med våre eldste slektninger. De har ofte mye å fortelle; både med rene datoer mm. Og andre historier om dine forfedre.

Siden det som er tilgjengelig på data er sperret i 60-80-100 år, er det kjekt å komme tilbake til 1910 via slektningenes opplysninger.

Dersom dette er umulig, er «Gravminner» på DIS-Norges hjemmesider en mulig start arena. Her finnes de fleste gravlagte i hele landet registrert. Er du heldig finner du også bilde av graven der.

En annen mulighet er å finne i kirkebøkenes «Lysningsprotokoll»; da dette er offentlig informasjon fra dag 1. Også i kirkebøkenes «Viede» kan vi finne nyere informasjon.

Dersom du ønsker hjelp til oppstart eller videre gransking, er vi til stede på Lier Bygdetun alle tirsdager kl.12:00 til kl.14:00 (unntatt i skoleferier).

Her kan du komme med dine data om slekten og vi hjelper deg videre. Men ta med din egen lap-top; vi har nettverk, og kan hjelpe med installering av Slektdataprogram til hjelp i administreringen av dine slektsdata. Det er også mulig å sende en mail (til; tore.stustad@gmail.com) om dine slektspørsmål, så forsøker vi å hjelpe!

Passer det ikk å møte på dagtid kan du møte opp på Slekt og Data – Drammens kveldsmøter.
Møtene holdes hver 1. og 3. onsdag i måneden kl.18-21  i Drammen historielags lokaler; Nedre Eiker vei 13, 3045 Drammen.

Det er bussholdeplass rett utenfor veggen. buss nr 52 til og fra Busstasjonen på Strømsø.

Alle er vekomne; uansett medlemskap.

Det er også mulig å kontakte meg privat: tore.stustad@gmail.com.

På nettstedet Slekt og Data – Norge finner du masse informasjon.

Translate »